Common council

Vilanova de Prades és un municipi situat a l'extrem nord-occidental de la Conca de Barberà, comarca a la qual pertany; però a la vegada, tal i com el nostre propi nom indica, també formem part del massís geogràfic de les Muntanyes de Prades, a la part nord del massís, a tocar de les Terres de Ponent i al peu de la Serra de la Llena, frontera natural entre les províncies de Tarragona i Lleida. El terme municipal de Vilanova de Prades limita, al sud amb Prades (Baix Camp), al sud-oest amb Cornudella (Priorat), al nord amb el Vilosell (Garrigues), al nord-oest amb La Pobla de Cérvoles (Garrigues), a l'oest amb Ulldemolins (Priorat) i a l'est amb Vallclara, també Conca de Barberà.

Si observem la situació geogràfica de la localitat, el primer que veurem és que Vilanova de Prades es troba en una cruïlla de camins, una terra de pas, un corredor natural al peu de la Serra de la Llena, que comunica les comarques de l’interior de Tarragona, el sud de Lleida i el propi massís, amb la Catalunya Central, les Terres de Ponent i la zona metropolitana de Barcelona. Un corredor que tot i ser natural, no hagués estat una realitat factible, si durant la dècada dels vuitanta, no s’hagués renovat la carretera TV-7004 que travessa el municipi, la qual ens comunica des d'Ulldemolins C-242, fins a Vimbodí i Poblet N-240, i que ens ha permès escurçar les distàncies.

Situada la població al mapa i les nostres xarxes viàries que ens comuniquen amb el món, us vull parlar d’una altra xarxa: la d’internet. De fet, si esteu llegint aquestes paraules de benvinguda, significa que ja esteu connectats i que sou visitant del nostre web. Des del Consistori de Vilanova de Prades volem que la nostra pàgina sigui part activa tant pel que fa als serveis a la ciutadania per les seves gestions i necessitats diàries, com per la possibilitat que ens dona de ser una finestra oberta al món, i on  pugueu cercar tota la informació que us pugui interessar del nostre municipi.

Vilanova de Prades és un poble rural amb un alt potencial turístic; per això desitgem que la informació que hi trobeu us sigui d’utilitat per quan decidiu venir-nos a visitar.

Aprofito per saludar-vos afectuosament, en nom de tot l’equip de govern.

Artur Miró i Palau

Alcalde de Vilanova de Prades

Subscribe to