La Salvadora Pereandreu esdevé pubilla de la Conca 2020

04/06/2019

La Salvadora Pereandreu esdevé pubilla de la Conca 2020

El passat diumenge 2 de juny, va tenir lloc la XIV Trobada comarcal de gegants de la Conca de Barberà, a Blancafort, acte en el qual s'ha fet el traspàs de la banda de pubilla 2019 a la geganta Blanca de Blancafort. Vilanova de Prades ha participat en aquest esdeveniment comarcal del món geganter amb la seva geganta castanyera, la Salvadora Pereandreu. A més, ha estat la primera sortida de la geganta fora de la localitat. La geganta es va estrenar l'agost del 2018, per la Festa Major vilanovina, i la trobada de Blancafort ha estat el primer cop que s'ha pogut veure la geganta fora de Vilanova de Prades.

L'Ajuntament de Vilanova de Prades valora molt positivament la sortida perquè ha permès conèixer la recent estrenada geganta a tota la comarca i que el poble pugui ser actiu en esdeveniments d'aquest tipus. A més, agraeix al jovent vilanoví que va fer possible que la Salvadora ballés pels carrers de Blancafort, i a la colla gegantera de Blancafort per la seva disposició i ajuda en tot moment perquè la geganta pogués participar de la XIV Trobada.

La Salvadora va generar molta expectativa entre el públic assistent i colles participants, que s'interessaven per la geganta vilanovina.

L'acte de la trobada, va acabar amb el nomenament de la Salvadora Pereandreu com a pubilla de la Conca per a l'any 2020 i la ballada conjunta de tots els gegants i gegantes partcipants. D'aquest fet, Vilanova de Prades acollirà la XV Trobada comarcal, i Ajuntament i portants, ja tenen la mirada posada a l'any que ve, per organitzar un acte respectuós amb la tradició i que pugui incorporar novetats.