Vilanova de Prades inaugura la rehabilitació dels seus rentadors

23/07/2018

Vilanova de Prades inaugura la rehabilitació dels seus rentadors

El passat dissabte dia 21 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, va tenir lloc l'acte inaugural de la rehabilitació dels rentadors municipals de Vilanova de Prades.

L'acte es va iniciar amb els parlaments de les autoritats locals i amb les paraules de la veïna Conxita Musté, que es va dirigir al públic assistent per donar a conèixer les vivències als rentadors i les dificultats del moment. Posteriorment, l'alcalde Artur Miró va descobrir la placa inaugural que testimoniarà aquest moment. Finalment, es va fer un brindis i piscolabis de celebració.
Tant alcalde com regidors, van voler posar de manifest la importància de posar en valor el patrimoni com a tresor local, que enorgulleix als veïns i veïnes, i permet conèixer el poble a tots aquells que decideixen visitar-nos. Quan visitem un poble que estima el que té i cuida el seu patrimoni, es nota, s'agraeix, i sempre et queden ganes de tornar.

Fins al 2015, els rentadors municipals estaven en total estat d'abandonament, fins que, a l'estiu d'aquell any, un grup de voluntaris, amb el suport de l'Ajuntament, decideixen fer una jornada de neteja i desbrossament de l'espai; a partir d'aquest noment, es decideix dedicar la subvenció d'inversions a patrimoni de la Diputació a la recuperació d'aquests rentadors. Després de diferents fases i tres anys d'obres, els rentadors ja estan totalment recuperats i presenten el seu aspecte original.

Amb la finalització de l'obra, ja es pot gaudir completament d'una de les joies de la corona de la Ruta del Patrimoni de Vilanova de Prades, ruta senyalitzada amb panells interpretatius que recorre el patrimoni de la localitat.

La recuperació dels rentadors ha estat possible a les subvencions de cultura de la Diputació de Tarragona, conjuntament amb les aportacions de l'Ajuntament de Vilanova de Prades.