Vilanova de Prades inaugura l'enllumenat de l'església de Sant Salvador

30/04/2018

Vilanova de Prades inaugura l'enllumenat de l'església de Sant Salvador

El passat dissabte dia 28 d'abril, a dos quarts de nou del vespre, Vilanova de Prades va inaugurar l'enllumenat decoratiu de l'església de Sant Salvador.

El temps va donar una treva el dissabte passat i es va poder celebrar l'acte inaugural; que va començar amb el parlament de l'alcalde Artur Miró, i del regidor de Patrimoni, Eloi Menasanch, amb la presència també del primer tinent d'alcalde, Carles Cabré. Tan l'alcalde com el regidor, van destacar la importància de posar en valor el patrimoni local com a llegat material de la nostra història que ens ha de fer sentir orgullosos de Vilanova i que actua també com a atractiu turístic. Donar la rellevància que es mereix el nostre patrimoni és estimar-nos com a poble. L'alcalde va posar de manifest les actuacions que s'han fet en relació a la recuperació d'espais patrimonials com els rentadors municipals -que aquest any encaren l'última fase de la restauració-, la creació de la Ruta del Patrimoni, la senyalització de la ruta i dels portals adovellats, i ara, la il·luminació de l'església. 

L'enllumenat, que il·lumina façana i campanar, omple de vida la plaça de l'església i el seu entorn. Un cop finalitzats els parlaments, va tenir lloc l'acte d'encesa de l'enllumenat, i un brindis de celebració. Els veïns veïnes que van assistir a l'acte, van gaudir d'un petit piscolabis.

Aquest acte està emmarcat dins del programa especial del 855è aniversari de la donació reial del lloc de Vilanova a Pere d'Avellà, que se celebra aquest 2018 per commemorar l'aniversari de l'efemèride històrica.

L'Ajuntament de Vilanova de Prades ha realitzat aquesta actuació a través de la subvenció d'inversions cultural de la Diputació de Tarragona, amb la qual ha sufragat un 70 % del cost total, 6.563,37 euros.